BIJENGEZONDHEID

Ook bijen kunnen ziek zijn. De ziekten kunnen ontstaan doordat de bijen niet vitaal genoeg zijn en zijn daardoor gevoelig voor bijvoorbeeld virussen en mijt- en broedziekten. Dat kan door verschillende factoren komen. De belangrijkste factoren zijn de hygiënische manie r van imkeren en de diversiteit aan dracht. Voor het eerste punt zal ik als imker voor zorg dragen, voor het tweede punt heb ik het geluk dat ik in ’t Gooi mijn bijenstanden heb. Zo heeft ’t Gooi een prachtige rijkdom aan natuur zoals bossen en heidevelden welke voornamelijk beheerd worden door het Goois Natuur Reservaat GNR. Wist u dat Hilversum de grootste bomendiversiteit heeft van heel Nederland?

DE GOOISE BIJ®

Imkerij De Gooise Bij is gespecialiseerd in het houden van bijen. Door de rijke omgeving van onze flora en fauna in ’t Gooi heeft De Gooise Bij een unieke positie om op biologisch verantwoorde wijze te kunnen imkeren.

PARTNER WORDEN?

Als Partner van De Gooise Bij® wordt de buitenwereld geïnformeerd dat u op een Maatschappelijk Verantwoorde Manier MVO onderneemt. Op een duurzame manier wordt u als Partner de mogelijkheid gegeven om bij te dragen aan de bevordering van de bijenteelt. Wij leggen het u verder graag uit.

CONTACT

  • De Gooise Bij®
  • info@degooisebij.nl
  • www.degooisebij.nl